İletişim

Instruktioner Efter Operation

Du bör skydda det transplanterade området från trauma under 2 veckor efter operationen.

Du bör sova i ryggläge och undvika kontakt av planteringsområdet med kudden eller någon annan plats.

Omedelbart efter FUE och 3 timmar senare.

Drog Användning

Vi kommer att ge dig några mediciner på operationsdagen. Använd dessa läkemedel fram till 3 dagar efter operationen. Du bör använda vart och ett av läkemedlen 3 gånger om dagen. Ta medicinen efter måltid. På operationsdagen kan du ta din medicin efter middagen och en innan du går och lägger dig på kvällen.

T.ex ; Måndag (på operationsdagen) Du kan ta din medicin en gång efter middagen och en gång innan du ska sova.

tisdag Ta 1 Tok, 3 gånger om dagen, onsdag.
torsdag

Du kan använda någon av NOSKAR- eller BACTROBAN-krämerna 3 dagar efter operationen (4:e dagen). Du kan bara applicera det på givarområdet. Vänligen applicera inte på det planterade området. (Du kan få det på apoteket)

Vi rekommenderar XPECIA Vitamin för att stödja hårväxten.

Du kan konsumera det två gånger om dagen, efter måltid på morgonen och kvällen.

Hårtvätt efter transplantation

Du kan börja en kroppsdusch och göra en helkroppstvätt dagen efter operationen. Du kommer att börja tvätta huvudet 3 dagar efter operationen. Om du till exempel opererades på måndag, skulle den första tvättdagen vara torsdag. Du kan tvätta den när du vill under dagen.

Efter den första tvättdagen fortsätter du att tvätta huvudet en eller två gånger om dagen tills skorporna faller av och det planterade området är klart. Detta kan pågå i upp till 10-15 dagar från den dag du började.

Tvättråd

Första veckans tvätt: (3 dagar senare, mellan den 4:e och 10:e dagen av sådd)
Under den första veckan kan du bara röra de planterade områdena lätt (mild beröring) medan du tvättar och schamponerar ditt huvud. Du bör inte göra någon skrubbning eller massage. Du kan tvätta donatorområdet som du vill, gnugga donatorområdena med schampo eller massage. Var dock försiktig så att du inte gör hårda beröringar.

1) Applicera lotion (Panthenol Foam Spray) på det transplanterade området, vänta i cirka 30 minuter och skölj sedan. Pressa inte skummet för tätt.

2) Applicera schampot (Repairing Foam Shampoo) på både det transplanterade området och donatorområdet. Du behöver inte vänta efter att du applicerat schampot. Sedan kan du börja tvätta huvudet med milt/lågtrycks ljummet vatten. Det är viktigt att vara så försiktig som möjligt under den första tvättveckan. Således kommer du bara att röra de planterade områdena med fingertopparna medan du tvättar och schamponerar ditt huvud.

3) Du kan torka donatorområdet, det transplanterade området och ditt ansikte med lätta rörelser med hjälp av pappershanddukar.

Andra tvättveckan och efter (mellan 10:e och 15:e dagarna): Allt är precis som under den första veckan av tvätten. Applicera först lotion på det transplanterade området, vänta 30 minuter, skölj sedan och applicera schampot över hela huvudet. Börja med att tvätta huvudet med milt/lågt tryck varmt vatten. Den här veckan kan du, förutom att röra det planterade området för hand, börja gnugga och massera mycket försiktigt med fingertopparna och till sist skölja med mycket vatten. I slutet av denna vecka borde du inte ha någon kabuki kvar. Vi ber dig skicka ett foto till oss efter att du gjort din sista tvätt.

Den 3:e veckan och efter tvättprocessen (från och med den 15:e dagen efter plantering): Du kan återgå till dina vanliga tvättvanor. Att tvätta huvudet som du vill innebär att du använder din preoperativa rutin. Du kan använda ditt favoritschampo. (Vi rekommenderar att du använder schampon med lågt pH) Du kan också försiktigt massera fingertopparna och handflatorna medan du tvättar huvudet. Försök dock inte att med våld ta bort eventuella skorpor med naglarna eller genom att gnugga kraftigt.

Hårklippning Efter Transplantation

Under det första året efter operationen kan du endast använda sax för hårklippning av det transplanterade området och donatorområdet. Vi rekommenderar inte att använda rakhyvlar på de transplanterade delarna och donatorstället under det första året.

    Kontakta oss gärna!

    Gratis Besiktning