info@ozelnisantasipoliklinigi.com +905527018080 Her gün 08:00 -24:00

İletişim

Transplanti i Flokeve

Flokët janë një nga elementët më të rëndësishëm në pamjen fizike të njerëzve.

Çfarë është transplantimi i flokëve?

Transplantimi i flokëve është rigjenerimi i folikulave që prodhojnë flokë të shëndetshëm. Flokët e donatorëve merren nga zona të besueshme dhuruese në anën e pasme dhe anash të kokës dhe transplantohen në zonat e rënies së flokëve.

Transplantimi i flokëve është një procedurë autotransplantimi. Kjo është e mundur vetëm me flokët tuaj.

Kjo do të thotë që flokët mund të mblidhen dhe transplantohen vetëm tek i njëjti person në një vend të ndryshëm. Trupi juaj refuzon çdo qime nga një person tjetër.

Një transplant flokësh kryhet në hapat e mëposhtëm:

  • Heqja e njësive folikulare (FU) nga vendet e donatorëve (mbrapa dhe anët e kokës, ndonjëherë mjekra).
 • Ruajtja dhe përpunimi i përkohshëm i Fus në një mjedis ruajtjeje frigoriferike.
 • Marrësi duhet të bëjë prerje (vrima) në zonat e rënies së flokëve.
 • Vendosja e Fus (shartimeve) në prerje të para-bëra në vendet marrëse.
 

Si bëhet transplantimi i flokëve? Dominimi i donatorëve:

 • Folikulat e flokëve të zonave të besueshme të donatorëve nuk preken nga humbja gjenetike / androgjenike e flokëve.
 • Ato janë rezistente ndaj efekteve të rënies së flokëve të hormonit dihidrotestosteron dhe enzimës 5-alfa-reduktazë.
 • Flokët e shëndetshëm të donatorëve ruajnë vetitë e tyre vitale/origjinale në zonën e transplantuar.
 • Kjo veçori quhet dominim i donatorëve dhe shpjegon se si funksionojnë transplantet.
 • Ideja e dominimit të donatorëve është themeli më i rëndësishëm themelues i transplantit të flokëve. Flokët e transplantuar vazhdojnë të rriten gjatë gjithë jetës së personit dhe shfaqin rritje të shëndetshme dhe afatgjatë

KUSHTET:

DHT (Dihydro-testosterone): Një derivat i testosteronit përgjegjës për humbjen e flokëve tek meshkujt.

Pse transplantimi i flokëve?

Transplantimi i flokëve është një procedurë relativisht e thjeshtë dhe kryhet me anestezi lokale. Teknikat moderne janë minimalisht invazive. Koha e rikuperimit dhe rikuperimit (kthimi në jetën dhe punën normale) është shumë e shkurtër.

Pse janë të rëndësishëm flokët?

Është një burim krenarie dhe vetëvlerësimi.

Krijon një pamje më rinore dhe tërheqëse.

Çfarë ofron transplantimi i flokëve?

  • Transplantimi i flokëve është i vetmi trajtim efektiv për modelin mashkullor, rënien androgjenike të flokëve dhe tullacën.
  • Transplantimi i flokëve ju kthen flokët tuaj. Kjo është një mënyrë e thjeshtë, e përhershme dhe natyrale e restaurimit të flokëve.
  • Flokët e transplantuar rriten në gjatësinë e dëshiruar për një jetë.
  • Ju mund të ndjeni flokët tuaj të rinj kur i prekni.
  • Do të ndiheni të sigurt në të gjitha aktivitetet tuaja fizike.
  • Nëse dëshironi, mund t’i lyeni flokët dhe t’i stiloni sipas modës më të fundit të flokëve.
Indikacionet për transplantin e flokëve

Transplantimi i flokëve është i vetmi trajtim efektiv për modelin mashkullor, rënien androgjenike të flokëve dhe tullacën. Situatat ku transplantimi i flokëve është metoda kryesore e trajtimit:

Humbja e pjesshme (hollimi i flokëve) ose e plotë (tullac) tek meshkujt është simptoma kryesore e transplantimit të flokëve.

Rindërtimi i pjesshëm ose i plotë i vetullave.

Restaurimi i mustaqeve dhe mjekrës tek meshkujt.

Kandidatët e mirë për mbjelljen e flokëve: klasa 2 deri në 5.

 • Indikacionet për transplantin e flokëve

Kandidatët e përshtatshëm për transplant flokësh: nxënës të klasës së 6-të dhe të 7-të me flokë dhurues aktual dhe të dendur.

Indikacionet relative të transplantimit të flokëve:

Burrat me rënien më të rëndë të flokëve të shkallës 8 me donatorë të hollë, të humbur ose atrofik.

Të rinjtë nën moshën 30 vjeç me vijë flokësh paksa në rënie; rënie e flokëve të shkallës 1.

Kandidatë relativisht të përshtatshëm për transplantin e flokëve: Klasa 8 me donatorë të hollë dhe të holluar.

Kundërindikimet e transplantit të flokëve:

Transplantimi i flokëve nuk është një opsion për çrregullimet që përfshijnë rënien e flokëve. Trajtimi parësor drejtohet në sëmundjen ose shkakun themelor. Përveç kësaj, përdorimi i sistemeve të flokëve artificialë është një alternativë.

alopecia e përgjithshme; Prania e donatorëve të shëndetshëm është shumë e rëndësishme për transplantin e flokëve.

alopecia areata; Është një sëmundje imunologjike e kokës me rënie të pjesshme ose të gjerë të flokëve.

Disa sëmundje dermatologjike të lëkurës së kokës.

Rënia e tepërt e flokëve për shkak të kimioterapisë.

Humbje e përkohshme e flokëve për shkak të disa çrregullimeve (sëmundje të gjëndrës tiroide, dietë, anemi, stres akut).

Sistemet e flokëve artificiale:

Burrat që nuk mund të bëjnë transplant flokësh mund të përdorin sisteme të flokëve artificialë përkohësisht ose përgjithmonë për të kamufluar tullacën e tyre. Gratë që vuajnë nga rënia e flokëve kanë gjithashtu shumë mundësi, si përdorimi i flokëve artificial.