İletişim

Udhëzime pas Operacionit

Ju duhet të mbroni zonën e transplantuar nga trauma për 2 javë pas operacionit.

Duhet të flini në pozicionin shtrirë dhe të shmangni kontaktin e zonës së mbjellë me jastëkun ose ndonjë vend tjetër.

Menjëherë pas FUE dhe 3 orë më vonë.

Përdorimi i Drogës

Ne do t’ju japim disa ilaçe në ditën e operacionit. Përdorni këto barna deri në 3 ditë pas operacionit. Ju duhet të përdorni secilin prej barnave 3 herë në ditë. Merrni ilaçin pas ngrënies. Në ditën e operacionit, ju mund ta merrni ilaçin pas darkës dhe një para se të shkoni në shtrat gjatë natës.

P.sh.
E hënë (në ditën e operacionit) Ju mund ta merrni ilaçin një herë pas darkës dhe një herë para se të flini.

e martë
Merrni 1 Tok, 3 herë në ditë, të mërkurën.
e enjte

Ju mund të përdorni cilindo nga kremrat NOSKAR ose BACTROBAN 3 ditë pas operacionit (dita e 4-të). Mund ta aplikoni vetëm në zonën e donatorëve. Ju lutemi mos aplikoni në zonën e mbjellë. (Mund ta merrni nga farmacia)

Ne rekomandojmë vitaminën XPECIA për të mbështetur rritjen e flokëve.

Mund ta konsumoni dy herë në ditë, pas ngrënies në mëngjes dhe në mbrëmje.

Larja e Flokeve pas Transplantit

Ju mund të filloni një dush të trupit dhe të bëni një larje të plotë të trupit një ditë pas operacionit. Ju do të filloni të lani kokën 3 ditë pas operacionit. Për shembull, nëse keni bërë operacion të hënën, dita e parë e larjes do të ishte e enjtja. Mund ta lani sa herë të dëshironi gjatë ditës.

Pas ditës së parë të larjes, do të vazhdoni të lani kokën një ose dy herë në ditë derisa të bien koret dhe zona e mbjellë të jetë e pastër. Kjo mund të zgjasë deri në 10-15 ditë nga dita që keni filluar për herë të parë.

Udhëzimet e larjes

Larja e javës së parë: (3 ditë më vonë, midis ditëve të 4-të dhe 10-të të mbjelljes)
Gjatë javës së parë, zonat e mbjella mund t’i prekni vetëm lehtë (prekje të butë) gjatë larjes dhe larjes së kokës me shampo. Nuk duhet të bëni asnjë pastrim apo masazh. Ju mund ta lani zonën e dhuruesit sipas dëshirës, ​​t’i fërkoni zonat dhuruese me shampo ose masazh. Megjithatë, kini kujdes që të mos bëni prekje të ashpra.

1) Aplikoni locion (Panthenol Foam Spray) në zonën e transplantuar, prisni rreth 30 minuta dhe më pas shpëlajeni. Mos e shtrydhni shkumën shumë afër.

2) Aplikoni shampon (Shampo riparuese me shkumë) si në zonën e transplantuar ashtu edhe në zonën e dhurimit. Nuk keni nevojë të prisni pasi të keni aplikuar shampon. Më pas mund të filloni të lani kokën me ujë të vakët të butë/me presion të ulët. Është e rëndësishme të jeni sa më të butë gjatë javës së parë të larjes. Kështu, zonat e mbjella do t’i prekni vetëm me majat e gishtave ndërsa lani dhe lani kokën me shampo.

3) Ju mund të thani zonën e donatorit, zonën e transplantuar dhe fytyrën tuaj me lëvizje të lehta me ndihmën e peshqirëve të letrës.

Java e dytë e larjes dhe pas (midis ditës së 10-të dhe 15-të): Gjithçka është saktësisht e njëjtë si në javën e parë të larjes. Fillimisht aplikoni locion në zonën e transplantuar, prisni 30 minuta, më pas shpëlajeni dhe aplikoni shampon në të gjithë kokën. Filloni duke larë kokën me ujë të ngrohtë të butë/me presion të ulët. Këtë javë, përveç prekjes me dorë të zonës së mbjellë, mund të filloni të fërkoni dhe masazhoni shumë butësisht me majat e gishtave dhe në fund të shpëlani me ujë të bollshëm. Deri në fund të kësaj jave, nuk duhet të keni mbetur asnjë kabuki. Ju kërkojmë që të na dërgoni një foto pasi të keni bërë larjen e fundit.

Java e 3-të dhe pas procesit të larjes (nga dita e 15-të pas mbjelljes): Mund t’i ktheheni zakoneve tuaja normale të larjes. Të lani kokën sipas dëshirës do të thotë të përdorni rutinën tuaj para operacionit. Ju mund të përdorni shampon tuaj të preferuar. (Ne rekomandojmë përdorimin e shampove me pH të ulët) Ju gjithashtu mund të masazhoni butësisht majat e gishtave dhe pëllëmbëve ndërsa lani kokën. Megjithatë, mos u përpiqni të hiqni me forcë çdo kore me thonjtë tuaj ose duke e fërkuar fuqishëm.

Prerja e flokëve pas transplantimit

Gjatë vitit të parë pas operacionit, mund të përdorni vetëm gërshërë për prerjen e flokëve të zonës së transplantuar dhe dhuruese. Ne nuk rekomandojmë përdorimin e briskut në pjesët e transplantuara dhe në vendin e donatorit në vitin e parë.

    Ju lutem na kontaktoni!

    Inspektim falas